Vitamine groen 2018

Vitamine Groen, gewoon Doen!

Vitamine groen 2018

Half mei gaat de training Vitamine Groen weer van start. Een programma van 8 wekelijkse buitenactiviteiten voor mensen die behoefte hebben aan positieve energie en interne rust.

Geluk en een gezond lichaam zijn nauw met elkaar verbonden. Heeft u weinig energie? Last van lichamelijke klachten? Voelt u zich soms eenzaam of somber en wilt u daar iets aan doen? Dat kan! Het is een feit dat gelukkige mensen gezonder zijn dan ongelukkige mensen. Ze hebben meer positieve energie en interne rust. Wilt u dat ook graag en kunt u daarbij wat handreikingen gebruiken? Tijdens de training Vitamine Groen gaan we samen de natuur in. Het doel van alle sessies is om uw geluksgevoel te versterken, zodat u geestelijk en lichamelijk (weer) lekker in uw vel komt te zitten.

Programma
Vitamine Groen wordt gehouden op de maandagmiddag van 13.00 – 15.30 uur en start op 14 mei a.s. We bieden een programma van 8 buitenactiviteiten gebaseerd op strategieën die bepalend zijn voor een gelukkiger leven. We gaan aan de slag met verschillende werkvormen. Denk aan wandelingen, lichamelijke oefeningen, creatief bezig zijn of een groepsgesprek. Wekelijks is er een programma van 2 uur. Drie maanden na afloop (in september) houden we een ‘terugkomwandeling’.

Eerdere deelnemers zijn positief over Vitamine Groen. Marja vertelt: “Ik heb meegedaan aan Vitamine Groen omdat ik de combinatie van wandelen en praten heel fijn vindt. Dat is makkelijker dan wanneer je tegenover elkaar zit. Door de trainingen heb ik geleerd om niet alleen naar de natuur, maar ook naar mezelf te kijken.” Deelneemster Jantine zegt: “Soms is het lastig om in een groep te praten, maar dankzij de trainers en hun rake vragen, werden we heel goed op gang geholpen.” Ook Trudy was er blij mee: “Mijn man was geen prater, al helemaal niet over zijn ziekte. Omdat ik daar wel behoefte aan had, was het heel fijn om mee te doen aan Vitamine Groen, om de verhalen van andere mantelzorgers te horen en mijn verhaal te vertellen.”

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie of aanmelden voor Vitamine Groen neemt u contact op via sww@swwh.nl of bel met 0528 278 855. De groep bestaat uit 8 tot 12 personen. Voorafgaand aan de training krijgt u een intakegesprek met een van de trainers. De kosten zijn € 25 voor cursusmateriaal en koffie/thee.