112HOOGEVEEN.NL
"Het nieuws uit jou regio hier en nu"
Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38454740

 

Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Drentse wijsheden

Drents

Het mènsenhart is mangs as een duuster bos.

Nederlands

Het mensenhart is soms als een duister bos.

Site doorzoeken

Agenten hebben vrijdagavond een 35-jarige man en een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden nadat een motoragent door één van de mannen was aangereden.

De motoragent zag een gestolen VW Cady rijden aan de Bootzelaerstraat in Hoogeveen en gaf de bestuurder een stopteken. Toen de bestuurder stopte, stapte de passagier uit en rende weg. De bestuurder reed daarop met de auto achteruit en reed de motoragent aan. De agent kwam onder zijn motor terecht en raakte licht gewond aan zijn rug.

De twee verdachten zijn kort na het incident in woningen, in onder andere de Emmastraat, in Hoogeveen aangehouden.

De twee zijn meegenomen naar het politiebureau in Hoogeveen, waar zij in een cel zijn opgesloten.

Reacties

Op de N34 kwamen vrijdagmiddag om drie uur twee auto’s met elkaar in botsing. Een 69-jarige vrouw uit Coevorden kwam bij de aanrijding om het leven. Haar 80-jarige man en een 31-jarige dochter zijn zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht.

In de andere wagen,  een Volvo V40, zaten een 49-jarige man en een 5-jarige jongetje uit Gasselternijveen. Ook zij raakten gewond en zijn voor nader onderzoek eveneens naar een ziekenhuis gebracht.

Een Renault Kangoo, die in de richting van Emmen reed, kwam met twee wielen in de rechter berm. Doordat de bestuurder een ruk aan het stuur gaf, werd de auto onbestuurbaar. De Renault werd door een Volvo V40 in de rechter flank aangereden en kwam in de droge bermsloot tot stilstand. De Volvo kwam vlak voor de bestelwagen in de berm tot stilstand.

De N34 was tussen de afslagen Klijndijk en Odoorn geruime tijd afgesloten, vanwege onderzoek door de VOA en berging.

Reacties

De politie heeft maandag 25 april een 23-jarige man uit de gemeente Weststellingwerf aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een chauffeur van Qbuzz te hebben geslagen.

Deze chauffeur stond op het Stationsplein in de bus te wachten, toen er drie mannen richting zijn bus liepen. Een van hen, de  man uit de gemeente Weststellingwerf, rende luidruchtig de bus in waarop de chauffeur het trio werd sommeerde om de bus te verlaten.

Buiten de bus trokken ze volgens de buschauffeur aan de ruitenwissers waarop hij naar buiten liep. Hij kreeg een klap van de 23-jarige en kwam ten val kwam. De buschauffeur werd voor controle met een  ambulance naar het ziekenhuis gebracht

Het trio nam hierna de benen, maar dankzij een getuige werd de verdachte kort tijd later op de Citadel aangehouden.

Reacties

Foto © Nationale Politie.

Sinds 26 april wordt de 14-jarige Sabrina Meertens uit Meppel vermist. Sabrina is vanaf huis weggegaan. Sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Ze droeg een kort zwart jack (winterjas) met capuchon en bontkraag, een donkerblauw spijkerjack, zwarte skinny jeans, een grijs of zwart shirt en ‘Adidas’ sneakers. Sabrina heeft een bijzondere loop.

Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070, of vul het contactformulier in.

Gegevens:

Naam:         Sabrina Meertens

Leeftijd:       14

Lengte:        168

Haarkleur:    Donkerblond

Oogkleur:     Bruin

Geslacht:      Vrouw

Reacties

Twee inzittenden van een VW Caddy werden dondermorgen naar het ziekenhuis gebracht nadat hun auto op een kruispunt in Lhee, een buurtschap gelegen ten zuidoosten van Dwingeloo in de gemeente Westerveld, betrokken raakte bij een verkeersongeval ten gevolge van een voorrangsfout.

Hun auto werd ter hoogte van het achterwiel aangereden door een Opel Astra die van rechts kwam. De VW draaide en sloeg in de berm hard tegen een boom en sloeg op z’n kant. De inzittende van de Opel bleef dankzij de airbag ongedeerd. Een buurtbewoonster, die in de zeer koude donderdagmorgen voor hete en lekkere koffie zorgde, verbaasd zich allang niet meer want op het kruispunt gebeuren zoveel ongelukken, dat ze beschikt over het rechtstreekse telefoonnummer van de berger en extra schadeformulieren voor de verzekering.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Sinds donderdag 00:00 uur wordt de 55-jarige John Schneider uit Coevorden vermist. John heeft in de omgeving van de Spoorsingel zijn Golden Retriever uitgelaten, maar keerde niet terug naar huis. De hond is wel terug.

Politie en brandweer (duikers) hebben de afgelopen nacht enkele uren gezocht in en rondom het water van de Spoorsingel. Een traumateam dat per helikopter was gearriveerd stond standby.

John draagt een roze trui, een blauwe spijkerbroek en een groene jas.

Als u informatie hebt over de verdwijning van John, of als u weet waar hij is, bel dan met de politie in Coevorden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Update 17:30 uur

Vermiste man gevonden

De vermiste man uit Coevorden is in het kanaal naast de Spoorsingel gevonden. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. Voor zekerheid wordt er nog wel een onderzoek gedaan naar de toedracht.

Reacties

Een inwoonster van Sleen beleefde een aantal angstige momenten toen zij dinsdagavond op weg was naar huis.

De vrouw reed gisteravond in haar auto over de N376 richting Sleen. Ter hoogte van Erm stond er ineens een grote witte bestelbus met Duits kenteken dwars op de weg, de wagen was slecht verlicht en had geen alarmlichten aan.

Toen de vrouw passeren wilde, sprong er een man op de weg, die de rijbaan blokkeerde. De man kwam wild zwaaiend en schreeuwend op me vrouw afgerend; de vrouw deed snel haar portier op slot. De man begon aan mijn portier te trekken en bonsde op mijn een ruit.

Omdat er misschien sprake was van een calamiteit, rolde de vrouw de ruit een paar centimeter naar beneden om te vragen wat er aan de hand was. De inwoonster van Sleen kon de man niet verstaan omdat hij een buitenlandse taal sprak, vermoedelijk een Slavische taal.

Op dat moment kwam er nog een man aangerend, die naar de andere kant van de auto ging. Ook dit portier deed de vrouw snel op slot, en ook deze man begon op een ruit te beuken.

Op dat moment kwam er een tegenligger aan, waardoor de eerste belager aan de kant sprong. De automobiliste zag haar kans schoon, gaf een straal gas, en reed snel weg

Toen de vrouw thuis kwam heeft ze direct de politie gebeld. De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.n/Cuzzo.nl.

Op de Mr Cramerweg, voor DOC Kaas, is dinsdagochtend om even na acht uur een auto een brede met water gevulde sloot ingereden.

Een jongeman wilde de auto van zijn zuster naar de garage berengen. Zijn moeder zou hem vanaf de garage ophalen en reed achter hem.

Volgens de man begon de wagen kuren te krijgen en werd de Peugeot onbestuurbaar. De auto kwam eerst in de rechter berm schoot de rijbaan over en kwam daarna in de linker berm. Vervolgens schoot de vierwieler weer de weg over en reed de sloot in.

De bestuurder kon zich in veiligheid brengen en stond, toen de hulpdiensten arriveerden, bovenop de auto. Slechts de zijkant van zijn linkerbeen werd een beetje nat.

Er raakte niemand gewond; moeder en zoon waren wel behoorlijk geschrokken.

Twee medewerkers van bergingsbedrijf de Jonge visten de Peugeot uit het water en voerde deze vervolgens af.

 

Reacties