Advertentie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nieuwste artikelen
Twitter
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.


06-3486 1234

Zie ook

Site doorzoeken

Een aanrijding tussen twee personenauto´s heeft tijdens de avondspits voor veel overlast gezorgd. Er ontstond een file van meer dan vier kilometer.

De brandweer moest een bestuurder bevrijden. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een andere inzittende werd ter plekke aan zijn verwondingen behandeld.

De A28 was ter hoogte van het ongeval enige tijd afgesloten.

Foto en video - Persbureau Meter.

Reacties

Het Donkere Dagen Offensief van politie en gemeenten heeft geleid tot een daling van het aantal woninginbraak van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het offensief liep in de periode 1 september 2013 tot 1 april 2014.

Uit de cijfers blijkt verder dat de in 2013 ingezette daling van het aantal woninginbraken in de eerste maanden van dit jaar doorzet. Er  waren van januari tot en met maart dit jaar ongeveer 3000 minder inbraken dan in dezelfde maanden vorig jaar. “Het is mooi om te zien dat de inzet van politie, gemeenten, ondernemers en burgers, zijn vruchten afwerpt,” aldus minister Opstelten.

Het doel van het  Donkere Dagen Offensief is het tegengaan van overvallen, straatroven en inbraken in de wintermaanden.  In deze periode slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. De extra maatregelen bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillance op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Daarnaast wordt ondernemers en burgers verteld wat zij kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

Voor minister Opstelten zijn de resultaten een reden om de gezamenlijk  aanpak van woninginbraak door te zetten. Hierbij is het streven om het aantal woninginbraken in 2017 terug te dringen met 30% ten opzichte van 2012.

Reacties

Dinsdagmiddag rond half vijf raakte de bestuurder van een Volkswagen Polo gewond, toen hij op de verlengde Hoogeveense Vaart in botsing met een taxibus.

De bestuurder van de Polo reed richting Zwinderen, toen bij de Dalerbrug plotseling een taxibus vanaf de Oude Geeserweg de weg overstak.

De Volkswagen botste tegen de rechterzijde van de bus je, die daardoor een kwartslag draaide en vlak voor het kanaal tot stilstand kwam.

De bestuurder van de auto raakte door de aanrijding gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis in Emmen gebracht.

De bestuurster en twee kinderen die in het taxibusje zaten, kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Foto's: Freddie Prins.

Reacties

Voor het eerst in Nederland werd er maandag op de A28 bij Beilen, een verkeerscontrole gehouden waar een hele politieklas bij betrokken was. Het ging om een examenopdracht waar ruim 36 agenten aan deelnamen. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van examinatoren.

Automobilisten werden van de A28 gehaald en naar een parkeerplaats geloodst. De weggebruikers die een boete kregen moesten deze gewoon betalen. Ook als er gebreken aan het voertuig was, moesten de bestuurder het voertuig laten staan, dan wel ter plekke repareren.

Foto en video - Persureau Meter.

Reacties

Maandagmorgen omstreeks half tien, brak er brand uit onder de motorkap van een Renault Stationwagen. De bestuurder wist de auto op de parkeerplaats bij tankstation Panjerd stil te zetten en kon de auto samen met zijn passagiere veilig verlaten.

De brandweer van Zuidwolde werd opgeroepen, maar hoefde allen nog maar de nacontrole te doen, omdat de brand al door het personeel van het tankstation was geblust.

Foto's: RegioMeppel.nl.

Reacties

Politieagenten hebben zondagnacht vier jongemannen uit Elim (18-22 jaar) aangehouden.

Het viertal wordt verdacht de ruiten van een bushokje te hebben vernield aan de Mr. Cramerweg in Hoogeveen.

Een getuige had het viertal bij het bushokje gezien en waarschuwde de politie. Toen het viertal de politie zag, gingen ze in twee groepjes vandoor. De agenten wisten toch alle vier de jongens te achterhaald. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau, waar zij in een cel zijn opgesloten.

Reacties

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garagebox aan de Frans Halsstraat in Meppel. De inbraak vond plaats omstreeks 0:30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Een getuige ontdekte de inbrekers, waarna zij er zonder buit in een auto vandoor gingen.

Agenten zagen de bewuste auto rijden en wilden deze inhalen. Juist op dat moment, sloeg de bestuurder linksaf, waardoor er een aanrijding met de politieauto ontstond. Toen de agenten uitstapten om te kijken hoe het met de inzittenden van de auto was, ging de bestuurder er vandoor.

Achtervolging

Agenten zetten de achtervolging in, maar moesten deze bij Staphorst staken vanwege een lekke band. Vermoedelijk is de lekke band ontstaan bij de aanrijding. De politieauto is afgesleept. Een andere politieauto blokkeerde verderop de weg om de auto alsnog tot stoppen te brengen. Via het fietspad wisten de mannen echter te ontkomen.

Auto in kanaal teruggevonden

De bewuste auto werd later in de nacht teruggevonden in het Noord-Willemskanaal in Assen, zonder inzittenden. De auto bleek die nacht elders in Assen te zijn gestolen. De auto is uit het water gehaald en in beslag genomen voor onderzoek.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de onbekende mannen.

Foto en video - Persbureau Meter.

Reacties

Even snel gas tanken, liep zaterdag ochtend voor een gezin uit Hoogeveen iets anders dan gedacht.

Toen de man om tien voor tien gas wilde tanken en het vulpistool op de vulnippel wilde zetten kwam er een hoeveelheid gas vrij. Bij de tweede poging, was dit wederom het geval.

Snel werden zijn vrouw de kinderen uit de auto gehaald en rende de man de shop in om te zeggen wat er aan de hand was.

De Hoogevener zetter daarna de wagen op een veilige plaats naast de wasstraat.

De man sprak agenten aan, die net op dat moment hun dienstauto wilden wassen. Een van hen adviseerde hem om de brandweer te waarschuwen.

De brandweer was korte tijd later ter plaatse, even als een ambulance.

Omdat de Hoogevener gas had binnen gekregen werd hij in de ambulance onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat het allemaal mee viel en dat vervoer naar een ziekenhuis niet nodig was.

Nadat de brandweer metingen had verricht en er zeker van was dat er geen gas meer uit de auto ontsnapte, gingen zij terug naar de kazerne.

De wegen wacht die inmiddels ook was ingelicht arriveerde kort daarna.

Tijdens een inspectie van de monteur, werd duidelijk dat de terugslagklep in de vulnippel defect was, waardoor er gas kon ontsnappen. Het advies was dan ook om deze te laten vervangen.

Omdat de gastank leeg was en er geen gevaar meer was, kon de auto, hetzij op benzine, verder rijden.

Foto's: Freddie Prins.

Reacties