Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-3486 1234

Whats app/sms tiplijn.

06-2857 4112


Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Site doorzoeken

De politie heeft vrijdagmorgen twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de branden in Hoogeveen. Het gaat om een man van 19 jaar uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord.

Ze worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere branden van de laatste tijd in Hoogeveen.

Een rechercheteam doet al langere tijd onderzoek naar de brandstichtingen in Hoogeveen, die vermoedelijk zijn toe te schrijven aan meerdere brandstichters. Het aantal verdachten dat nu vast zit ligt op drie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De 39-jarige man uit Hoogeveen, die maandagochtend 31 augustus werd aangehouden als verdacht van brandstichting in zijn woonplaats, is door de rechter commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Reacties

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

In de nacht van donderdag op vrijdag raakten meerdere auto’s in brand aan de  B. van der Helstraat.

Om tien over half drie kregen brandweer en politie een melding dat er een auto in brand stond in deze straat. Eenmaal ter plaatse bleek het om vier auto’s te gaan. Een vijfde auto brandde niet uit, maar liep wel schade op.

De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak; hiervoor werd de parkeerplaats afgesloten.

Politiebericht van 10:19 uur

Onderzoek naar brand in auto’s

Meppel - De politie onderzoekt een brand in een aantal auto’s donderdagnacht aan de B. van der Helststraat in Meppel.

Van de zes naast elkaar geparkeerde auto’s gingen er vier nagenoeg in vlammen op, een vijfde auto raakte beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Brandstichting valt niet uit te sluiten. De politie doet vrijdag onder andere forensisch (technisch) onderzoek.

Reacties

Foto: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Een verwarde man houdt de gemoederen al enkele uren bezig in Ruinerwold.

De man gooide met een licht ontvlambare stoffen en sloot zich daarna op in een woning aan de Burgermeester Buitenweg.

Vanwege mogelijk brandgevaar zijn de  hulpdiensten aanwezig; alsook een politieonderhandelaar en een arrestatieteam.

Update 20:25 uur.

De verwarde man is inmiddels gearresteerd. Hij is naar het politiebureau gebracht voor beoordeling door een GGD-arts.

De Burgemeester Buitenweg is inmiddels vrijgegeven.

Update: politiebericht van vrijdag 4 september

Verwarde man aangehouden

Ruinerwold - Met inzet van een arrestatieteam van de politie werd donderdagmiddag een 65-jarige verwarde man in een woning aan de Burgemeester Buitenweg in Ruinerwold aangehouden. De 65-jarige had zich min of meer verschanst op de bovenverdieping waarbij hij onder meer brandbare vloeistaf over de trap had gegoten.

De politie was aan de deur om met de 65-jarige over relationele problemen te praten. De man gaf echter niet thuis en trok zich op de bovenverdieping terug. Omdat agenten de stank van wasbenzine roken en de man allerlei spullen naar beneden smeet verlieten ze het huis en schakelden specialisten in. Uit voorzorg werden ook hulpverleningsdiensten ingeschakeld. De 65-jarige werd door een arrestatieteam uit het huis gehaald. Hij is na beoordeling van een arts ingesloten.

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Woensdagavond rond negen uur is in een woning aan de Gebroeders Poststraat in Hoogeveen via de brievenbus in de deur brandend materiaal naar binnen gegooid.

De bewoner ontdekte oprijd de vlammen en bluste het vuur met een brandblusser. Een aantal jassen die bij de voordeur hingen raakten beschadigd. Een overbuurman gewaarschuwde de brandweer.

Er wordt niet van uitgegaan dat deze brand het werk is van de pyromaan.

Een medewerker van de technische recherche heeft samen met agenten de situatie bekeken, er werd geconcludeerd dat forensische onderzoek niet noodzakelijk is.

Reacties

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Scooterrijder uit Meppel gewond bij aanrijding Nieuwleusen + foto’s en video

Een scooterrijder uit Meppel is donderdagmorgen gewond geraakt doordat hij op de Jagtlusterallee werd aangereden door een vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur werd verblind door de laagstaande zon en zag de scooterrijder over het hoofd.

Het slachtoffer werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Reacties

Foto: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Video volgt

De blusgroep van Zuidwolde spoedde zich dinsdagavond om even voor half zeven naar de Bittervoorn in Hoogeveen. In een woning in deze straat was brand in de keuken uitgebroken, doordat de bewoonster vergeten was dat er een pannetje op het vuur stond.

Ondanks dat het huis vol rook stond, wist de bewoonster de woning veilig via de achterdeur te verlaten.

De blusgroep van Zuidwolde wist en uitslaande brand te voorkomen. De schade is desondanks behoorlijk. Een medewerker van stichting Salvage zal de verdere afhandeling regelen.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Woensdagmiddag om even na half vijf werden de brandweerkorpsen van Zwinderen, De Krim en Hoogeveen opgeroepen voor een brand in een boerderij aan de Brugstraat in Nieuwlande.

Rookwolken kwamen uit de voorzijde van de grote boerderij en deed het ergste vermoeden. De brandweer kon de brand snel lokaliseren en had deze dan ook snel onder controle

De brand is ontstaan door kortsluiting in een wasmachine of wasdroger.

Reacties

Foto's: Erik Braam 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Op de kruising van de Tandarts Schipperstraat en de Adriaan Baasstraat stond in de nacht van maandag op dinsdag een bedrijfsauto in de brand. De brandweer heeft de brand geblust.

Agenten hebben de auto veiliggesteld. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Meerdere brandstichters

De politie houdt er sterk rekening mee dat verschillende personen verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen. Maandagochtend werd een 39-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere brandstichtingen. Sinds eind mei 2015 zijn in Hoogeveen diverse branden geweest. Hij kan in verband worden gebracht met een deel van de brandstichtingen.

Reacties