112HOOGEVEEN.NL
"Het nieuws uit jouw regio hier en nu"
Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38454740

 

Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Drentse wijsheden

Drents

Andermans vrouwlu en roezies moej op ’n ofstaand bekieken.

Nederlands

Andermans vrouwen en ruzies moet je op een afstand bekijken.

Site doorzoeken

Een 21-jarige man uit Meppel werd vrijdagmiddag rond twaalf uur beroofd van zijn telefoon. Het slachtoffer liep door de Nieuwstad in Groningen. Plotseling werd hij vastgepakt door drie mannen die in een portiek stonden. Hij moest zijn telefoon afgeven en kon daarna ontkomen.

Signalement van de daders:

Drie donkere mannen van rond de 25 jaar oud en met een lengte tussen de 1.85 en 1.95 mete. Twee van hen hadden een stevig postuur, de derde was iets slanker. Eén had zwart rasta haar, de andere twee hadden donker kroeshaar. Alle drie droegen een donkere spijkerbroek met een zwart T-shirt.

Hebt je informatie wat voor de politie van belang kan zijn? Neem dan contact op via 0900-88444.

Reacties

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft om tien voor half één aan de Stien Eelsinghlaan in Meppel een brand gewoed in een schuurtje achter een woning.

Door de brand, die al snel uitslaand was, werden ook een aantal aangrenzende schuttingen verwoest. De brandweer had de brand snel onder controle en kon al spoedig weer terug naar de kazerne. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk. De politie doet onderzoekt.

Reacties

Zaterdagmorgen om tien over half tien, is op rechterrijbaan van de A37, ter hoogte van de Buitenvaart, een vrachtwagentje geladen met gasflessen en barbecues in de middenberm terecht gekomen, waar de wagen in een greppel bleef steken.

Omdat er één gasfles lek was geraakt, werd de brandweer van  Zuidwolde opgeroepen. De gasflessen werden uitgeladen en als snel was de situatie onder controle. De enig sinds geschrokken chauffeur kwam er zonderkleerscheuren vanaf.

Tijdens de berging ontstond er een file van ongeveer twee kilometer.

Reacties

Foto: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een gespannen lint, blauwe handschoenen op de grond, een wapperend lint en kapot geschoten ruiten, dat zijn nog de stille getuigen die herinneren aan wat er gisteren aan de Meester Kosterweg is gebeurd.

Nadat het arrestatie team, de ambulances, de brandweer en de traumaheli waren vertrokken, heeft de Forensische Opsporing tot ongeveer half twaalf onderzoek gedaan in de woning. Vrijdagochtend om kwart voor tien heeft men het onderzoek hervat.

De dode hond en het lichaam van de man zijn gisteravond laat nog opgehaald

Een medewerker van Domesta was vrijdagochtend ook al aanwezig om de schade op te nemen. Echter, kon hij de woning nog niet in, omdat het onderzoek van de Forensische Opsporing nog niet afgerond was.

Op straat en bij school staan groepjes mensen te praten over wat er gisteren is gebeurd.

Reacties

Fotoreportage »»

Donderdagavond heeft een bewoner van de Meester Kosterstraat zich van het leven beroofd.

De politie kwam ‘s middags samen met hulpverleners om drie uur aan de deur, omdat de man gedwongen opgenomen moest worden. De man wilde de agenten niet binnenlaten en zelf ook niet naar buiten komen. Hij dreigde zijn woning in brand te steken. Hierop heeft de politie de omliggende woningen ontruimd. Vervolgens werd een onderhandelaar van de politie ingezet om de man uit de woning te krijgen.

Toen dat niet lukte werd het arrestatieteam ingezet. Kort nadat het team om tien over acht in het huis van de man was vond er een explosie plaats en ontstond er korte tijd brand. De brandweer en leden van het arrestatieteam wisten dit snel te blussen.

Daarna is het arrestatieteam in de woning op zoek gegaan naar de man. Het bleek dat de man zich op zolder had verstopt en de deur had gebarricadeerd. Toen het AT daar aankwam, had de man zich om het leven had gebracht.

De woning van de man is afgezet en de technische recherche onderzoekt wat de oorzaak van de explosie is geweest.

De brandweer heeft metingen verricht in omliggende woningen. Na de meting konden, met uitzondering van een woning, de bewoners terug naar hun huis. Voor de bewoners die niet terug konden is onderdak geregeld.

In de wonig waren twee mechelse herders aanwezig. Eén is door medewerkers van de dierenambulance meegenomen, de andere is waarschijnlijk om het leven gekomen.

Reacties

De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een pizzeria aan de Schutstraat in Hoogeveen, dat dinsdagavond 10 mei rond 23:00 uur plaats vond.

Twee personen wisten onder bedreiging de gehele kassa te bemachtigen. Deze werden voor deze overval twee mannen uit Hoogeveen, 23 en 27 jaar, aanhouden.

De politie kwam het duo op het spoor mede dankzij camerabeelden. De kassa is teruggevonden, maar de inhoud niet. Ook de gestolen auto waarmee de mannen zijn gevlucht, is teruggevonden.

Beide heren zitten nog vast.

Gerelateerd - Hoogeveen: politie houdt overvaller pizzeria aan.

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Woensdagavond om vijf voor tien werd de A ploeg van de Hoogeveense brandweer gealarmeerd voor lekkende LPG installatie bij het zelftankstation KomAs aan de Griendtsveenweg.

Ter plekke werd duidelijk dat het allemaal wel mee viel, er zat een kleine lek in de slag van een pomp.

De brandweer heeft de slang losgekoppeld en daarmee was de klus meteen geklaard.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een zwarte Peugeot 107 is dinsdag kort voor middernacht tegen een dikke boom gebotst op de Riegshoogtendijk ter hoogte van huisnummer 178.

Getuigen zagen dat de wagen slingerend richting Hollandscheveld reed en botste uiteindelijk in de linke berm tegen een boom.

De gewonde bestuurder is in een ziekenwagen meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De Peugeot raakte aan de voorzijde beschadig en werd door een berger opgehaald.

Reacties