Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-3486 1234

Whats app/sms tiplijn.

06-2857 4112


Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Site doorzoeken

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Een automobilist is zondagavond op de A28 ter hoogte van de Lichtmis de macht over het stuur verloren en van de weg geraakt. De auto kwam op zijn kant op de paralelweg naast de snelweg terecht.

De brandweer van Zwolle heeft twee inzittenden, een man en een vrouw, uit de auto bevrijd. Zij zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

De VOA van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Udate: politiebericht van maandag 6 juli

Echtpaar gewond na eenzijdige aanrijding

Zwolle - Een echtpaar uit Zuidwolde is zondagavond 5 juli gewond geraakt nadat hun auto over de kop was geslagen op de A28. Het ongeluk is vermoedelijk ontstaan doordat de bestuurster in slaap was gevallen.

Volgens getuigen kwam de auto eerst aan de linkerkant van de weg in de berm terecht, reed het voertuig vervolgens naar rechts en sloeg in de berm aan de rechterkant over de kop. Een aantal getuigen met een medische achtergrond waren al gestart met het verlenen van eerste hulp. De brandweer heeft de twee personen uit hun voertuig gehaald. De 55-jarige bestuurster vertelde na het ongeluk dat ze vermoedelijk in slaap is gevallen. Ze was niet onder invloed van alcohol. Zowel de bestuurster als haar 70-jarige echtgenoot liep een aantal botbreuken op. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Reacties

De politie heeft een 22-jarige inwoner van Coevorden aangehouden die ervan wordt verdacht zaterdagavond schoten te hebben gelost bij een woning in de gemeente Coevorden. Bij het schietincident, in de nabijheid van het huis van een politiemedewerker, werd niemand geraakt.

De achtergrond van het schietincident is nog onduidelijk. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het om een gerichte actie gaat.

De schoten werden omstreeks kwart over elf vermoedelijk uit een auto gelost. De 22-jarige is in een cel opgesloten en zal verhoord worden.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een windhoos is zondagmorgen tussen elf en twaalf uur over Nieuw-Zinderen getrokken.

Volgens ooggetuigen ging het even flink te keer. Dikke taken knapten af en een aantal bomen waaiden om. Een aantal bomen kwamen op een boerderij terecht, die daardoor schade opliep.

Twee andere boerderijen liepen geen schade op; hier vielen de taken en de bommen naast het pand.

De blusgroep van Zwinderen werd opgeroepen om de bomen te verwijderen, dan wel aan stukken te zagen.

Een buurvrouw was zo vriendelijk om de hardwerkende spuitgasten en verdere aanwezigen koffie aan te bieden.

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Later meer foto's.

Een aanhanger en een caravan zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond vier uur vernield door brand.

De aanhanger en de caravan stonden geparkeerd bij twee verschillende adressen aan de Zuiddreef. De politie gaat uit van brandstichting en neemt ook deze branden mee in het lopende onderzoek.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Hebt u meer informatie voor de politie? Bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Reacties

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Zaterdagmorgen is een auto met daarin twee inzittenden het kanaal ingereden langs de N371 tussen Meppel en Havelte.

Ter hoogte van de spoorbrug raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto het water inreed. De inzittenden konden ongedeerd het voertuig verlaten en hielden er slechts een nat pak aan over.

Berger Hooikammer heeft de auto uit het water gehaald en afgevoerd. Ten tijde van het bergen werd het scheepvaartverkeer in de Drentse Hoofdvaart tijdelijk stilgelegd.

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen,nl/Cuzzo.nl.

Bij een frontale aanrijding op de Riegshoogtendijk bij Hollandscheveld vrijdagmiddag liepen drie mensen ernstig letsel op. Het betreft een uit Hoogeveen afkomstige 32-jarige automobilist en twee inzittenden in een tegemoet komende auto, een echtpaar uit Hollandscheveld, 35 en 34 jaar. De twee kinderen van vier en zes jaar van het echtpaar werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De man uit Hoogeveen reed vermoedelijk deels op de andere weghelft waar hij in eerste instantie een andere tegemoetkomende auto schampte. De inzittenden van die wagen, een 63-jarige vrouw en een 64-jarige man uit Hardenberg, kwamen met de schrik vrij. Hun auto raakte zeer zwaar beschadigd en kwam in een weiland tot stilstand. De 32-jarige botste daarna nagenoeg frontaal op een tweede tegemoetkomende auto met daarin het gezin uit Hoogeveen.

Twee van de drie ernstig gewonden moesten door de brandweer uit hun auto’s worden bevrijd. De 32-jarige werd naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Het echtpaar en de kinderen werden naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De bemanning van twee traumahelikopters verleende assistentie bij de hulpverlening. Een voorgenomen bloedproef vanwege mogelijk drugsgebruik door de 32-jarige kon om medische reden geen doorgang vinden. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Tijdens het onweer van donderdagavond liep een woning aan de Kerkenkavel schade op. De bliksem was namelijk ingeslagen in de schoorsteen.

Tijd voor de Hoogeveense brandweer om te kijken hoe de situatie er voor stond. Van brand was geen sprake; wel waren enkele stenen los geraakt. Deze zijn door de spuitgasten met behulp van een hoogwerker verwijderd.

De bewoner was behoorlijk geschrokken door de harde knal, maar kon al snel opgelucht adem halen, dat de schade relatief meeviel.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

De autorit van de bestuurder van een PT Cruiser, eindigde donderdagmiddag om even voor vier uur in de middenberm van de A37.

De man reed richting het knooppunt Holsloot toen hij ter hoogte van Wachtum in slaap viel. De auto reed in een bocht rechtdoor en kwam in de middenberm in een greppel tot stilstand.

De bestuurder werd door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald. De man was aanspreekbaar en kon met wat ondersteuning zelf naar de ambulance lopen. Hij werd in de ziekenwagen onderzocht, maar had geen ernstig letsel opgelopen en kon dan ook met de berger mee. Het hondje dat bij de man in de auto zat was wat geschrokken maar bleef ongedeerd.

Berger Koolen uit Emmen haalde de vierwieler uit de greppel en voerde deze af.

Doordat het verkeer ter hoogte van het ongeval naar één rijbaan werd geleid, ontstond er een file van een paar kilometer.

Reacties