Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-3486 1234

Whats app/sms tiplijn.

06-2857 4112


Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Site doorzoeken

Foto: Patricia Nijhuis - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Foto's: Maikel Lichtendonk - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Sinds tien voor zeven woedt er een heidebrand in het Brunstingerveld bij Beilen.

De brandweerkorpsen van Beilen, Smilde en Dwingeloo zijn druk bezig om de brand te blussen. Volgens een woordvoerder van de brandweer gaat het om een stuk van ongeveer tweehonderd meter.

Vermoedelijk is de brand aangestoken, omdat er een Burgernetmelding is uitgegaan om uit te kijken naar verdachte personen.

Rond half acht werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is momenteel bezig met nablussen.

Reacties

Donderdagmiddag om even voor zes uur vond er in een woning aan de Donaustraat Assen een steekincident plaats. Een 66-jarige vrouw raakte daarbij gewond.

Zij is het huis uitgerend en naar de buren gegaan, die vervolgend alarm sloegen.

De man en de vrouw hadden ruzie gekregen, waarbij de 67-jarige man zijn vrouw stak. Hij is aangehouden en naar een politiebureau overgebracht, waar hij in een cel is opgesloten.

De politie is inmiddels een onderzoek gestart.

Update: Politiebericht van 21:42 uur

Vrouw (66) gewond door steekincident

Assen - Een 66-jarige vrouw uit Assen is donderdagmiddag in haar woning in de Donaustraat gewond geraakt door een steekincident. Haar 67-jarige man werd na het voorval aangehouden.

De vrouw wist zelf via buren alarm te slaan. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar echtgenoot werd ingerekend en in een cel opgesloten. De man en vrouw hadden in hun woning onenigheid gekregen.

De politie stelt een nader onderzoek in. De verdachte wordt gehoord over het steekincident.

Reacties

Misschien hebt u er al iets over gehoord of gelezen, er worden door criminelen namelijk valse Ziggo phishing mails verstuurd.

In deze mail wordt gesuggereerd dat er onvoldoende geld op iemands rekening staat en dat u op een link moet klikken die in de mail staat. Doe dit nooit!!

Als u dit wel doet dan hebben de oplichters toegang tot uw computer, met alle gevolgen van dien. Zo kunnen zij bij uw gevoelige gegevens en kunnen zij uw foto’s en bestanden versleutelen.

Mocht u twijfelen of uw rekening wel of niet betaald is, neem dat telefonisch contact op met Ziggo.

Ook op onze redactie kwam zo’n mail binnen; hieronder ziet u een voorbeeld van een valse Ziggo mail.

Klantnummer: 2110927-2

Geachte heer/mevrouw,

U ontvangt deze e-mail omdat uit onze administratie gebleken is dat het door u te betalen bedrag voor de geleverde Ziggo diensten niet automatisch van uw rekening kan worden geïncasseerd. Wij verzoeken u vriendelijk het openstaande bedrag van € 209,69 alsnog aan ons over te maken. Door onderstaande stappen te volgen kunt u dit bedrag eenvoudig voldoen.

Vraag uw betaalgegevens op

Als u niet zelf betaalt, dan kunt u deze e-mail doorsturen naar de persoon of instantie die het openstaande bedrag dient te betalen.

Heeft u vragen?

Kijk op ziggo.nl/klantenservice voor meer informatie, wij staan hier dag en nacht voor u klaar. Of bel 0900-1884 (normaal tarief) of gratis 1200 met een vaste Ziggo lijn. Bereikbaar 7 dagen per week van 7.00 tot 23.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Hans Blom

Directeur Consumentenmarkt

Ziggo Services B.V., mede handelend onder de naam Ziggo, statutair gevestigd te Utrecht, KvK 62393944. BTW nr NL 854800748B01. De betreffende Algemene Voorwaarden voor de geleverde diensten, gedeponeerd bij de KvK Amsterdam, zijn van toepassing.

Afzender: factuur-ziggo@klantenservice.nl.

Reacties

De politie onderzoekt een inbraak in een auto van een dierenarts. Uit de auto werd onder andere verdovingsvloeistof gestolen, dit kan gevaarlijk zijn voor mensen.

De dierenarts had zondagmiddag haar auto geparkeerd aan de Jonkheer de Jongestraat. Toen ze maandagochtend weer terug kwam bij haar auto zag ze dat er was ingebroken. Uit de auto waren onder andere medische attributen en verdovingsvloeistof gestolen. Dit laatste kan gevaarlijk zijn voor mensen. De dierenarts deed aangifte. De politie onderzoekt de inbraak.

Reacties

Foto: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een proefrit met een vrij nieuwe BMW eindigde maandagavond tegen de muur van de spoorwegtunnel op de A28 bij Hoogeveen.

Op een nat wegdek in de drukke avondspits slipte de BMW en raakte met de linker voorzijde een andere auto in de flank en sloeg daarna met de achterkant tegen de muur van de spoorwegtunnel. De BMW moest worden afgesleept. De andere wagen kon verder rijden.

Er raakte niemand gewond.

Reacties

Zondagochtend heeft de politie een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs.

Kort daarvoor kreeg de politie een melding dat er bij een tankstation aan de Europaweg een automobilist stond die vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Agenten troffen de 28-jarige Hoogevener aan op het Gedempte Kattendiep. Hij was daar een gesloten verklaring ingereden en werd staande gehouden voor een controle. Uit de ademtest bleek dat de man geen alcohol had gedronken. Wel vertoonde hij gedrag wat daar op zou kunnen duiden. De bijrijder sliep in de auto en was niet wakker te krijgen. Hierop is de auto onderzocht en troffen de agenten een klein flesje aan met daarin een chemische stof. De Hoogevener is hierop aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs. Er is bij hem een bloedproef afgenomen. Het flesje is in beslag genomen voor onderzoek.

Reacties

 

Zondagmiddag om even voor half twee vond er op de Burgemeester Knopperslaan een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Eén van de voertuigen botste daardoor tegen een geparkeerde auto.

De bestuurder van een Peugeot die over de Burgemeester Knopperslaan reed, zag de afslaande bestelbus over het hoofd. De Peugeot schoot door en botste vervolgens tegen een geparkeerde auto.

De bestelbus tolde om zijn as en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand.

Twee personen raakten gewond, zij zijn naar een ziekenhuis overgebracht.

Reacties

Foto's: Erik Braam - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Een CV ketel in een  boerderij aan de Eursinge bij Beilen, vloog zondagmiddag om even na half drie in brand. In eerst instantie werd er gedacht dat er brand was uitgebroken in een bedrijf naast de woning, maar dat was niet het geval.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden. Wel werd op het dak een aantal pannen verwijderd om te kijken of er eventueel vuur in het dak zat, dit was niet het geval.

De bewoner heeft rook ingeademd omdat hij probeerde de brand te blussen. De man is daarom ter plekke door een ambulanceverpleegkundige in de ziekenwagen onderzocht; een rit naar een ziekenhuis was niet nodig.

Foto’s volgen zo spoedig mogelijk.


Reacties