112HOOGEVEEN.NL
"Het nieuws uit jouw regio hier en nu"
Koopplein Hoogeveen

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.

06-38454740

 

Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Drentse wijsheden

Drents

Het mènsenhart is mangs as een duuster bos.

Nederlands

Het mensenhart is soms als een duister bos.

Site doorzoeken

In een woning aan de Geeserraai brak dinsdagmiddag om tien voor half drie brand uit, toen de bewoner benzine in de tank van zijn scooter wilde doen.

Op het moment dat de man de tank aan het vullen was, vatte de tweewieler door onverklaarbare oorzaak brand. Er was namelijk niet op het voertuig gereden, de motor was koud.

De bewoner haastte zich naar buiten en riep naar de buurman dat zijn huis in brand stond. De buurman belde op snel de 112 alarmcentrale.

De blusgroep van Zwinderen was korte tijd later ter plaatse en kon voorkomen dat de hele woning ten prooi viel aan de vlammen.

Wel liep de woning rook- roet- en waterschade op, zodat deze tijdelijk onbewoonbaar is.

Van de scooter is alleen nog het frame over.

Reacties

Dinsdagmiddag is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een grote droogschuur bij een pluimvee & akkerbouwbedrijf aan de Mr. J.B. Kanweg in Witteveen.

De aanwezigen op het bedrijf konden de snel om zich heen grijpende vlammen niet bedwingen en moesten zich beperken tot het veiligstellen van landbouwmachines. In de schuur, de middelste van een drietal grote schuren, was een drogerij ondergebracht. De schuur met kippen, en de andere schuur met landbouwmachines, kon door de brandweer worden gered. Het werd opgeschaald tot grote agrarische brand en korpsen uit vijf plaatsen, Westerbork, Schoonoord, Hoogeveen, Coevorden, Zwinderen en de brandweer Drenthe arriveerden om de brand te bestrijden. Aan water was dit keer geen gebrek, want het water van de Verlengde Middenraai ligt voor de deur.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

De Hoogeveense brandweer werd dinsdagochtend om even na het middag uur opgeroepen voor een autobrand aan de Leeuweriklaan.

Toen zij daar arriveerden bleek dat er in het motorgedeelte isolatiemateriaal smeulde, wat voor wat rookontwikkeling zorgde.

De motorkap werd door de spuitgasten opengebroken, het isolatiemateriaal werd er uitgehaald en geblust.

De klus was dan ook snel geklaard.

Reacties

Vorige week, week 20, zijn er met name in Hollandscheveld meerdere bestelbusjes opengebroken, dat laat de politie Hoogeveen op Facebook weten.

Uit de bestelbusjes zijn gereedschappen weggenomen.

Hieronder een aantal tips van de politie.

• Parkeer op een goed verlichte plaats. Zo hebben anderen zicht op uw auto.

• Verwijder altijd de afdruk van de zuignap (navigatiesysteem) van de voorruit.

• Dieven zoeken ook onder uw stoel, berg daar dus niets op.

• Sluit de auto altijd af.

• Haal de radio (of het 'frontje') uit de auto. Neem hem mee en verstop hem niet in de auto.

• Laat nooit kostbaarheden zoals camera, telefoon, koffer, autopapieren, geld, cheques en creditcards in de auto achter.

• Laat ook geen andere spullen, zoals een boodschappentas en kleding zichtbaar in de auto achter.

• Laat zien dat u niets waardevols verbergt. Zet het dashboardkastje open.

Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af.

• Registreer waardevolle bezittingen zoals de cd-speler, autotelefoon en dergelijke. Noteer de gegevens.

Reacties

Foto’s en video: Alex Wever – RegioMeppel.nl.

Maandagochtend vond er op de Hessenweg een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een automobilist, komende vanaf Rogat, verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur, waardoor de auto begon te tollen. Een tegemoetkomende automobilist in een bedrijfsbusje kon het tollende voertuig niet meer ontwijken.

De bestuurder van het grijze Volkswagen Golf is naar een ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de bedrijfsbus kwam er met wat schaafwonden vanaf.

Voor de afhandeling van het ongeval werd de Hessenweg enige tijd afgesloten. Het verkeer werd ter plekke omgeleid. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht.

Update: Politiebericht van 24 mei 2016

Gewonde bij frontale botsing De Wijk

De Wijk - Op maandagmorgen raakte een 25-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland ernstig gewond na een frontale botsing op de Hessenweg in de Wijk.

De 25-jarige autobestuurder is met ernstig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht hoe de aanrijding heeft kunnen ontstaan. Er is verder niemand gewond geraakt. De bestuurder van het andere voertuig, een 57-jarige man uit de gemeente De Wolden, kwam met de schrik vrij.

Reacties

Foto: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Zaterdagmiddag om even na half vijf is aan de Kregel een schuur achter een woning verwoest door brand.

Toen de brandweer arriveerde stond de schuur al in lichterlaaie. Door de hitte liep de woning aan een deel van de achtergevel flinke schade op. Omdat de schuur dicht bij de scheiding van de buren stond, raakte ook de bosjes en een tuinhek in brand. Een plastic boomhut van de buren smolt en ook werd een speeltoestel aangetast door de brand.

Door het snelle en kordate optreden van de brandweer is uitbreiding voorkomen.

Een konijn van de buren werd vanwege de rookontwikkeling snel in veiligheid gebracht.

Stichting Salvage zal de verdere afhandeling regelen.

Reacties

Foto's: Freddie Prins - 112hoogeveen.nl/Cuzzo.nl.

Zaterdagmiddag om even voor één uur vond er op de kruising Verlengde Hoogeveense Vaart met de Oude Geeserweg en de Schaapveensweg een aanrijding plaats tussen een Fiat bestelbus en een Skoda personenauto.

De bestuurder van de bestelbus stak vanaf de Oude Geeserweg de Verlengde Hoogeveense Vaart over en zag de auto, met daarin een gezin met twee kinderen, niet naderen. De bestuurder van de auto kon een aanrijding niet voorkomen en boste met de auto tegen de linkerzijde van de bestelbus; die daardoor een kwart slag draaide en met de rechter zijde tegen een hek en een lichtmast sloeg. De lichtarmatuur van de lichtmast raakte daardoor los en viel op de voorruit van de Fiat.

Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Een expert van de VOA deed ter plekke onderzoek naar de toedacht en legde daarbij de situatie vast op de gevoelige plaat.

Reacties

Een 24-jarige bromfietser uit Ruinen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond geraakt doordat hij in botsing kwam met een tractor.

De man reed rond half drie over de Armstraat, vanuit tegengestelde richting naderede een tractor. Achter de tractor zat een zwiggel bevestigd.

De bromfietser reed met zijn borstkas tegen de zwiggel. Hierdoor raakte hij zwaargewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumateam arriveerde per helikopter om medische hulp te verlenen.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt doet onderzoek naar de toedracht.

Reacties