Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Advertentie
Waar valt de neerslag
Tips

Hebt u een tip?

Bel dan met de tiplijn.


06-3486 1234

Nieuwste artikelen
Twitter
Zie ook

Site doorzoeken

Vereniging Eigen Huis roept de AFM op om financiële dienstverleners te verplichten duidelijk aan te geven welke diensten zij tijdens de looptijd van een hypotheek leveren en tegen welke prijs. De meeste hypotheekadviseurs zijn terughoudend en onduidelijk over hun advieskosten bij veelvoorkomende wijzigingen tijdens de looptijd van een hypotheek. Zij geven geen inzicht in welke diensten kosteloos worden aangeboden en voor welke diensten moet worden betaald en wat dat dan kost, zo blijkt uit recent mysteryshopper-onderzoek door Vereniging Eigen Huis. Alleen met een klip en klare vermelding van diensten en prijzen in het dienstverleningsdocument (dvd) kan de klant een goede afweging maken bij zijn keuze voor een passende hypotheekadviseur.

Lees meer...

Twee mannen uit Emmen, 20 en 22 jaar, zijn dinsdagnacht aan de Reindersdijk aangehouden omdat ze in het bezit waren van een gestolen motor.

De politie trof de motor, een zwarte Yamaha XT660R zonder kentekenplaat aan.

Even later kwamen de twee Emmenaren terug bij de motor, die ze daar eerder hadden neergezet.

Ze werden aangehouden en meegenomen naar het bureau in Coevorden. De motor is in beslag genomen voor nader onderzoek.

Reacties

Een motorrijder die op de Ommerweg in Zuidwolde reed botste dinsdagmiddag tegen de zijkant van een auto.

Een automobilist sloeg linksaf, om ‘t Heuveltje in te rijden. De bestuurder zag de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd, met als gevolg dat de motor tegen de zijkant van de auto botste waardoor de bestuurder op het wegdek viel.

Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd.

De voertuigen werd door een berger afgevoerd.

Reacties

Jonge automobilisten worden bij het claimen van een schade vanaf 2016 nog harder gestraft door hun autoverzekeraar. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Conform het plan van het Verbond van Verzekeraars leveren automobilisten vanaf 1 januari 2016 bij een schade altijd 5 schadevrije jaren in. Op deze manier wil het Verbond de consument meer duidelijkheid bieden.

 “Voor een beginnend bestuurder, met weinig tot geen schadevrije jaren, betekent dit plan echter dat hij bij één schade al zoveel negatieve schadevrije jaren krijgt dat het lastig wordt om in de jaren daarna nog over te stappen naar een andere verzekeraar. Jonge automobilisten zijn dus extra de dupe van deze nieuwe regels”, zegt Paul Huibers van Geld.nl.

Lees meer...

De Hoogeveense brandweer werd maandagavond om tien voor half acht opgeroepen voor een autobrand op de Kanaalweg.

Een auto stond geparkeerd aan de Kanaalweg toen er rook onder de motorkap vandaan kwam.

Automobilisten die aankwamen rijden stopten en waarschuwden de eigenaresse.

Met aan schep werd motorkap werd opengebroken en met emmers water kon het vuur op tijd geblust worden.

De brandweer kon zich beperken tot nablussen.

Foto's: Patricia Nijhuis - 112hoogeveen.nl.

Reacties

Maandagmiddag om even voor vier uur, raakte een 80-jarige automobilist uit Barger-Compascuum gewond door een eenzijdig ongeval op de A37 bij Hoogeveen.

De man reed in de richting van het knooppunt Hoogeveen en kwam een kilometer voor de afslag Hoogeveen Oost, vermoedelijke in de middenberm. Door de beruchte ruk aan het stuur, schoot de grijze Cadillac de rijbaan over en kwam hard in de bermsloot terecht. Vervolgens sloeg de auto over de kop en kwam een aantal meters verderop op de rechterzij tot stilstand.

De bestuurder, die wel aanspreekbaar was, zat bekneld in zijn voertuig en werd door de brandweer, het ambulancepersoneel en het traumateam uit Groningen uit zijn benarde positie bevrijd.

Een expert van de verkeerspolitie stelde ter plekke een onderzoek in naar de toedracht.

Hierna voerde een berger de totaal vernielde auto af

Door het ongeval, stond er om vijf uur een langzaam rijdende file van ruim twee kilometer.

Foto's Freddie Prins.

Reacties

Zondagavond rond negen uur vond op De Haar nabij het TT circuit een eenzijdig ongeval plaats met een motor.

Ondanks dat de huldiensten snel ter plaatse waren, inclusief een traumateam, kwam voor het slachtoffer alle hulp te laat.

De verkeerspolitie doet onderzoek naar de toedracht.

Update: Politiebericht van 28 juli

Motorrijder overleden bij eenzijdig ongeval

Assen - De politie onderzoekt de oorzaak van een ernstig verkeerongeval die zondagavond rond 21.00 uur plaatsvond op De Haar nabij het TT-Circuit. Daarbij kwam een 33-jarige inwoner van Assen om het leven. De man verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur en botste vervolgens met zijn motor tegen enkele bomen. De toegesnelde hulpdiensten hebben geprobeerd het leven van de man te redden maar dit mocht helaas niet meer baten. De man overleed op de plek van het ongeval. Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ernstige ongeval.

Reacties

Zondagmiddag hield de politie een 26-jarige vrouw uit Pesse aan. Ze wordt verdacht van het besturen van de auto waarmee in de nacht van zaterdag op zondag is ingereden op een politieagente.

In de bewuste nacht is bij een politiecontrole op de Meppelerweg een politieagente bijna aangereden door een auto. De persoon die de auto bestuurde stopte niet voor een stopteken en reed door. Via het kenteken vond de politie de auto terug bij een woning in Zuidwolde. Daar werden ook drie personen aangetroffen die in de auto hadden gezeten.

Stopteken

In eerste instantie wees alles er op dat een beschonken man in dit gezelschap, een 35-jarige inwoner van Hoogeveen, de auto had bestuurd. Zondag bleek echter dat niet de man, maar één van de vrouwen de auto had bestuurd en niet was gestopt voor het stopteken van de politie. De vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Reacties