Symfonica in D 2017

Symfonica in D 3 november De Tamboer Hoogeveen

Symfonica in D 2017. Fotodredit: Sijtze Veldema.

Kinderen en jongeren die een instrument bespelen kunnen op zaterdag 3 november meespelen in het grootste pop-up jeugdorkest van Drenthe. In theater De Tamboer wordt Symfonica in D georganiseerd. Naast een orkest wordt ook een projectkoor samengesteld. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.symfonicaind.nl. Alle instrumenten zijn welkom. De bladmuziek van de muziekstukken die centraal staan krijgen de deelnemers na aanmelding toegestuurd.

Symfonica in D staat dit jaar in het teken van ‘het weer’. Zo wordt Walking in the air van componist Howard Blake uitgevoerd. Het nummer is bekend van de film The Snowman.
Voor het eerst doen dit jaar ook vier jeugdkoren mee aan het programma. Onder begeleiding van het Symfonica in D-orkest zingen zij verschillende stukken. Kinderen die in dit grote projectkoor willen meezingen, kunnen zich ook alvast melden.

Het is de derde keer dat Symfonica in D plaatsvindt. Kinderen en jongeren die vaak individueel les krijgen kunnen tijdens Symfonica in D ervaren hoe het is om samen in een orkest te spelen. De dag start met repetities, onder leiding van verschillende muziekdocenten, en wordt afgesloten met een gezamenlijk concert. De jonge muzikanten en zangers repeteren in Scala Centrum voor de Kunsten en theater De Tamboer in Hoogeveen. Vanaf 15.45 uur gaat Theater De Tamboer open voor publiek. Kaartjes voor het slotconcert zijn na de zomervakantie verkrijgbaar aan de kassa van het theater.

Symfonica in D is een dag waar iedereen die zingt of een instrument bespeelt aan mee kan doen; leden van jeugdorkesten, jeugdkoren, schoolorkesten, maar ook leerlingen van particuliere muziek- en zangdocenten of muziekscholen. Het doel van de dag is samen muziek maken. Symfonica in D is een initiatief van zelfstandige muziekdocenten, De Kunstbeweging, ICO Centrum voor Kunst en Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten en K&C. De Rotary Club Assen helpt ook dit jaar bij het organiseren van de dag.