Tiplijn: 06 -11560039

Algemeen

Algemeen nieuws

Romantische voorstelling Zwanenmeer in De Tamboer

4 januari
Donderdag 11 januari om 19.30 uur is een mooie uitvoering van het Zwanenmeer te zien in De Tamboer. Het Zwanenmeer is een romantische voorstelling met ontroerende muziek van Tsjaikovski, prachtige kostuums en een groots decor. Het ballet van de Staatsopera van Tatarstan betovert het publiek met deze klassieker.

Het Zwanenmeer vertelt het verhaal van een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Zijn danspartner is echter de dochter van de tovenaar en door haar vaders magie lijkt ze sprekend op Odette. Als de leugen uitkomt vinden de geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Tamboer, telefonisch via 0528 280 180 of via www.detamboer.nl.

Familiemusical De Kleine Zeemeermin in De Tamboer

4 januari
Woensdag 17 januari om 15.00 uur is de try-out van de nieuwe familiemusical De Kleine Zeemeermin te zien in De Tamboer. Dit is een betoverende musical voor iedereen vanaf 6 jaar, naar het wereldberoemde sprookje van Hans Christian Andersen.

Deze voorstelling door Theater Terra vertelt het verhaal van De Kleine Zeemeermin. In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem. Op een dag redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreke.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528 280 180 of aan de kassa van De Tamboer.

Cabaretduo Arie en Edo komt Klussen in De Tamboer

4 januari
Op zaterdag 13 januari komen Arie Koomen en Edo Brunner naar De Tamboer met hun voorstelling Klussen. Ook hierin doen de mannen weer alles zelf en ze bouwen een echte topshow die op tijd klaar zal zijn, zonder onverwachte kosten achteraf.

Arie Koomen is stand-up comedian en was vanaf 2004 te zien in het televisieprogramma De Lama’s. Aanvankelijk vormde hij een duo met Silvester Zwanenveld, maar na zeven voorstellingen besloten ze in 2007 te stoppen. Vanaf 2009 werkt hij samen met Edo Brunner.

Acteur en cabaretier Edo Brunner won in 2001 op het Leids Cabaretfestival de jury- en de publieksprijs. Hij speelde in televisieprogramma’s zoals Baantjer, Spangas en het Sinterklaasjournaal. Bovendien won hij in 2008 het programma Wie is de Mol? Inmiddels hebben Arie en Edo samen drie cabaretvoorstellingen gemaakt.
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528 280 180 en aan de kassa van De Tamboer. 

Niet Aangeboren Hersenletsel, omgaan met
niet zichtbare veranderingen

2 januari
Vrijwilligerscollege Hoogeveen organiseert een bijeenkomst over “Niet Aangeboren Hersen-letsel (NAH), omgaan met niet zichtbare veranderingen” op donderdag 18 januari van 19.30 – 21.00u, in de Zuiderbreedte, Boekenberghstraat 12 te Hoogeveen. Dit college wordt spe-ciaal voor vrijwilligers en mantelzorgers georganiseerd.

NAH ontstaat na de geboorte en leidt tot een breuk in de levenslijn. Door deze breuk is er sprake van een veranderd leven. Er is een tijd van vóór en een tijd na het hersenletsel. Her-senletsel kan mensen veranderen. En omdat met name de niet-zichtbare veranderingen soms de meest, lastige situaties opleveren, gaat dit College over Omgaan met onzichtbare veranderingen.
Aan de orde komen de oorzaken en de niet zichtbare gevolgen zoals de vele verschillende stoornissen, gedragsmatige gevolgen en emotionele gevolgen, karakterveranderingen, on-zekerheid, angsten, frustratie en machteloosheid.
Voor persoon en omgeving kan het een grote uitdaging zijn om te leren leven met de gevol-gen van hersenletsel. Kennis en wetenschap van niet zichtbare veranderingen brengen be-grip met zich mee. Respect en begrip maken het mogelijk om steeds weer opnieuw uit te zoeken hoe om te gaan met de niet zichtbare veranderingen
Voor deze bijeenkomst zijn vrijwilligers en mantelzorgers van harte uitgenodigd, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.
Dit college wordt gegeven door Anneke Ekkelboom Gedragswetenschapper (orthopeda-goog/(neuro)psycholoog bij de Noorderbrug.

Het Vrijwilligerscollege is gratis bij te wonen, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl

Drie prijswinnaars Prinses Christina Concours in De Tamboer

28 december
 Op zondagmiddag 7 januari om 14.00 uur is in De Tamboer de voorstelling Winnaars PCC te zien. De Vrienden van het Noord Nederlands Orkest stellen ieder jaar drie prijzen beschikbaar bij het Concours Noord van het Prinses Christina Concours. Drie winnaars uit 2015 en 2016 spelen 7 januari in De Tamboer. Dit zijn Camille Buitenhuis op viool, Caspar Westerman op cello, en Salim Elsafi en Timo Stokhorst op piano (quatre main).

Camille Buitenhuis speelt al sinds haar zesde jaar viool. Toen ze veertien was werd ze toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Camille was meerdere keren prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours: in 2014 behaalde zij een derde prijs in de regionale finale in Groningen en in 2016 won zij een 1e prijs en de publieksprijs in de regionale finale en drong zij door tot de Halve Finale in Den Haag.

Caspar Westerman werd geboren in Groningen en begon op zijn achtste met cellolessen. In juni 2014 werd hij toegelaten tot de Jong Talent Klas op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Daarnaast speelt hij in het Haydn Jeugd Strijkorkest. In het voorjaar van 2015 won hij de tweede prijs (categorie 1) in de regionale finale van het Prinses Christina Concours. In het voorjaar van 2016 won hij in de Nationale Finale de eerste prijs, ook in categorie 1.

Salim Elsafi en Timo Stokhorst spelen sinds hun achtste als pianoduo. Timo won het Haydn Muziekfestival in 2010 en Salim in 2013. Ieder apart, maar spelen als duo vinden ze nog fijner. Zij wonnen de publieksprijs van het Haydn Muziekfestival (2012) en een 2e prijs op het Prinses Christina Junior Concours in 2012 en in 2013. Bij het Prinses Christina Concours Noord in maart 2016 wonnen ze de 2e prijs en een optreden in de Kamermuziekserie van het Noord Nederlands Orkest.

Het Prinses Christina Concours organiseert al bijna 50 jaar concoursen voor jonge musici. De jongeren ontmoeten en inspireren elkaar tijdens de regionale voorronden.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

South African Road trip in De Tamboer

28 december
 Muzikale reis door Zuid-Afrika
Woensdag 10 januari kunnen bezoekers in De Tamboer mee op een muzikale reis door Zuid-Afrika met de show South African Road Trip. Khayelitsha United Mambazo Choir, Xhosa-zangeressen Lungiswa Plaatjies en Nomapostile Nyiki en de Afrikaanse rapper Jitsvinger laten de rijkdom aan talen, culturen en tradities zien in een prachtig videodecor.


Multi-instrumentalist Dionys Breukers begeleidt de cast. In de voorstelling worden beelden getoond die speciaal voor deze show op de Westkaap gefilmd zijn. De cast is grotendeels afkomstig uit Khayelitsha – het grootste township van Kaapstad. Rapper Jitsvinger brengt maatschappijkritische songs, hij is één van Zuid Afrika’s grootste talenten van dit moment

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528 280 180 of aan de kassa van De Tamboer.

Wervelende show Jeans in De Tamboer

28 december
 Muziek en dans door toptalenten
Op vrijdag 5 januari om 20.15 uur is in De Tamboer de wervelende vernieuwde show van Jeans te zien. In A Brand New Day komen grote hits uit verschillende muziekstijlen voorbij. Samen met de moderne dans en kleurrijke kostuums wordt het een spetterende avond.


In Jeans krijgt jong talent de kans om op een groot podium te staan en door Nederland te touren. Jeans bestaat al 27 jaar en dit jaar wordt er zelfs in drie talen gezongen, namelijk Engels, Nederlands en Duits. Na deze afwisselende show voor jong en oud gaat het publiek zeker vrolijk naar huis.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl.

Andermans Veren live in De Tamboer

28 december
Mooiste, grappigste en vreemdste liedjes
Zaterdag 6 januari brengt Andermans Veren Live in De Tamboer de mooiste, grappigste en vreemdste liedjes van de afgelopen 100 jaar, met als thema stout en fout.

Andermans Veren bestaat uit Johan Hoogeboom, Bas Marée, Dorien Haan, Maria Noë en Matthias Valk. Dit muzikale cabaretgezelschap houdt het Nederlandse theaterlied levend. Van oude hits tot vergeten nummers en onbekende kleinkunstparels, allemaal worden ze prachtig gezongen.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Tamboer, telefonisch via 0528 280 180 of via www.detamboer.nl.

Opleiding chirurgie bij Treant weer voor vijf jaar goedgekeurd

21december
De chirurgen van Treant Zorggroep hebben de opleidingsbevoegdheid voor arts-assistenten Heelkunde voor vijf jaar kunnen verlengen. Dit heeft de Nederlandse vereniging voor Heelkunde (NvvH) op basis van een uitgebreide visitatie deze zomer besloten. De chirurgen van Treant leiden arts-assistenten op voor de volledige zesjarige opleiding Heelkunde. De arts-assistenten werken en leren op de drie ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen. Dit is uniek in Nederland.

Opleider Michiel van den Berg is erg blij met de verlenging van vijf jaar: ‘Onze inspanningen om de opleiding verder te stroomlijnen, betaalt zich nu uit in deze verlenging voor vijf jaar. Het bewijs dat de NvvH vertrouwen heeft in onze aanpak. De NvvH was erg onder de indruk van de wijze waarop wij via videoconferencing tussen de drie ziekenhuislocaties contact houden met onze arts-assistenten. Goede communicatie onderling is een vereiste voor de opleidingsaccreditatie. 

Arts-assistenten
Een arts-assistent heeft de zesjarige opleiding Geneeskunde afgerond en is daarmee basisarts. Na deze opleiding, kiest iemand een specialisme om zich verder in te bekwamen. De opleiding tot chirurg duurt zes jaar. In hun vijfde of zesde opleidingsjaar kunnen arts-assistenten Chirurgie zich differentiëren in een subspecialisme. Bij Treant kunnen arts-assistenten de differentiatie GE chirurgie (maagdarmchirurgie), Vaatchirurgie en Chirurgische oncologie volgen. Daarnaast verzorgt Treant ook de vooropleiding voor het specialisme urologie, orthopedie en plastische chirurgie. Momenteel leidt Treant acht arts-assistenten op tot specialist en biedt daarmee een academische opleiding in Drenthe.

De arts-assistenten krijgen het vak in de vingers door een combinatie van meewerken en opereren met de chirurgen, patiëntbesprekingen, trainingen, veel cursussen en vooral door toenemende eigen verantwoordelijkheid in de loop van de opleiding.

De aanwezigheid van arts-assistenten draagt bij aan een optimale omgeving voor de best medische patiëntenzorg. Up-to-date-kennis van de nieuwste medische richtlijnen is door de aanwezigheid van arts-assistenten en hun opleiders gegarandeerd. Dit komt de medische patiëntenzorg ten goede. Bovendien zorgen arts-assistenten onder toezicht van de chirurg voor continuïteit van zorg in het behandelproces. Dit doen zij op de spoedeisende hulp, als zaalarts op de afdelingen, op de operatiekamer en in de poliklinische behandeling van patiënten.

Gedichtenpad Tramlijntje Wolfsbos ontvangt cheque van Leefbaarheidsfonds

21 december
Op woensdag 20 december jl. ontvingen dichters Delia Bremer en Tjaard Imbos van het Leefbaarheidsfonds een cheque ter waarde van € 350,- voor het gedichtenpad Tramlijntje in Wolfsbos. De uitreiking vond plaats in d’Olde Bieb in Wolfsbos.

Om een verbinding te maken tussen het gedichtenpad bij het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos en Poëzie langs de Vaart wordt het gedichtenpad Tramlijntje gerealiseerd. De initiatiefnemers zijn verheugd over deze prachtige bijdrage die zij goed kunnen gebruiken.

Stichting Leefbaarheidsfonds ondersteunt initiatieven van bewoners die de leefbaarheid in
hun wijk, dorp of buurt vergroten. Het fonds kan deze ondersteuning bieden door donaties
van het Hoogeveense bedrijfsleven.

Met ingang van 2018 is het Leefbaarheidsfonds op zoek naar een nieuwe penningmeester en als uitbreiding voor het bestuur ook naar een fondsenwerver. Heeft u zin in deze uitdaging?

Voor meer informatie: kunt u terecht bij voorzitter van het Leefbaarheidsfonds Jan Ballast, via e-mail: jan71.ballast@gmail.com of bekijk de vacatures op www.vrijwilligershoogeveen.nl.

Reuring speelt Drentse oudejaarsconference in De Tamboer

20 december
 Op vrijdag 29 december om 20.15 uur speelt cabaretgroep Reuring een Drentse oudejaarsconference in De Tamboer. In Drenthe gebeurt veel. Daarom kijken Cisca den Uijl, Jaap Wieken en Koop Drost terug of het allemaal wel goed is gegaan in 2017.

Eigenlijk wilde de groep na 5 jaar Reuring een jaar overslaan. Maar omdat in Drenthe zo veel gebeurt vinden ze dat ze best één keer in het jaar mogen terugblikken. Heeft de Commissaris van de Koning zijn werk wel goed gedaan? Of de gedeputeerden? Maar ook andere publieke figuren komen voorbij. Van de ijsbaan tot de TT, van Satudarah tot RTV Drenthe, van koopzondag tot Treanttrammelant.

Moet het in het Nederlands of mag het in het Drents? Sport, natuur, de eland en het wilde zwijn, alles kan aan de orde komen. Het belooft een scherpe, actuele en vooral humoristische oudejaarsconference te worden.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, telefonisch via 0528 280 180 of aan de kassa van De Tamboer.

Sneeuwpret met Ploeff de beer in De Tamboer

20 december
 Op donderdag 28 december om 14.00 uur is in De Tamboer de voorstelling Ploeff en de sneeuwpop 3+ te zien. Zanger en bedenker René Karst laat Ploeff de beer met leuke verhaaltjes en liedjes tot leven komen.

Alle kinderen in de zaal kunnen weer meedoen met wat er op toneel gebeurt. Dit jaar vraagt Ploeff de kinderen om hulp bij het maken van een mooie sneeuwpop. De voorstelling eindigt met een “sneeuwballen”-gevecht, waar Ploeff erg goed in is.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl, 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

Imposante show Pink Floyd Project in De Tamboer

20 december
 Donderdag 28 december brengt het 10-koppige Pink Floyd Project een prachtige verzameling van iconische nummers ten gehore van één van de meest invloedrijke bands uit de popgeschiedenis, ditmaal in een akoestisch jasje.

Uiteraard komen de grote hits van Pink Floyd voorbij zoals Wish you were here, maar ook mooie minder bekende nummers hebben een plek in de voorstelling. Hiernaast worden er bijzondere anekdotes en verhalen verteld. Van de psychedelische periode met Syd Barrett, langs de zwaarmoedige autobiografische weerspiegelingen van Roger Waters tot het recente werk onder aanvoering van David Gilmour.

De prachtige visuals en special effects maken dit tot een imposante show en een mooi eerbetoon aan de rockband.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Tamboer, telefonisch via 0528 280 180 of via www.detamboer.nl.

Hoogeveense Oliebollenbal in De Tamboer

20 december
 Proosten op het nieuwe jaar

Op maandag 1 januari vanaf 16.00 uur kan iedereen in De Tamboer proosten op het nieuwe jaar tijdens het Oliebollenbal. Geniet van de muziek en praat bij met bekenden.


Bijna 40 jaar lang werd het Oliebollenbal in De Tamboer gehouden, totdat er in 2016 in Het Postkantoor een nieuwe locatie werd gevonden. Nu slaan de drie ‘gastheren’ Catering van ’t Hooge, Het Postkantoor en De Tamboer de handen weer ineen voor een gezellige nieuwjaarsparty.

Proost met vrienden, familie en kennissen op alle goede voornemens, ga los op de dansvloer met livemuziek van Balance en beats van een DJ of praat even lekker bij met bekenden.

Het Oliebollenbal kost € 10,- in de voorverkoop en € 12,50 op Nieuwjaarsdag. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.detamboer.nl.

Voor € 10,- naar The Full Monty, De Gelaarsde Kat, Brandweerman Sam en N.E.W.S. tijdens Nationaal Theaterweekend in De Tamboer

19 december
De Tamboer onthulde vandaag het programma van het Nationaal Theaterweekend. Vrijdag 26 januari is er een gezellige ladiesnight met de schaamteloos grappige en niets verhullende musical The Full Monty. Zaterdagmiddag 27 januari staat de Efteling sprookjesmusical De Gelaarsde Kat twee keer in de Tamboerzaal. Zaterdagavond nemen de slagwerkers van N.E.W.S. het publiek mee in muzikale ritmes uit alle windstreken. Zondagmiddag 28 januari staan Brandweerman Sam en zijn team paraat. Tijdens het Nationaal Theaterweekend kost een voorstelling slechts € 10,- en zijn er gratis randactiviteiten rondom de voorstellingen.

Kaarten zijn te reserveren via www.detamboer.nl, telefonisch op 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.

The Full Monty
Geen baan meer, geen vrouw meer, geen toekomst meer. Dan begint een groepje vrienden een strip-act. De musical werd een wereldhit en de Oscar-winnende filmversie is inmiddels een moderne klassieker. Een aanstekelijke, pikante en ontroerende musical met swingende songs. Na afloop van de Ladiesnight is er een gratis afterparty met DJ, wijnproeverij en staat er een gevulde goodiebag klaar.

De Gelaarsde Kat 6+
In de Efteling sprookjeswereld komt een kat terecht bij een arme molenaarszoon. De kat belooft de jongen alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige dat hij daarvoor in ruil wil, zijn mooie kleren en leren laarzen. Maar komt de kat zijn belofte wel na? Of krijgt dit verhaal een ander staartje…? Een swingende voorstelling boordevol kattenkwaad voor de hele familie.
De Tamboer en de Efteling zijn voor deze voorstelling op zoek naar 20 kinderen tussen de 6 en 12 jaar die graag zingen, dansen, acteren en wel eens willen meespelen in een echte musical! Meer informatie en aanmelden kan via www.detamboer.nl/kat.

N.E.W.S.
Vier slagwerkers verbinden de ritmes van Europa, Azië, Latijns Amerika en Afrika met een universele hartslag. De drummers van de Hoogeveense Muziekvereniging Wilhelmina spelen ook mee in deze spetterende show.
Bezoekers van de voorstelling mogen ’s middags gratis meedoen aan de unieke Masterclass Slagwerk, die wordt gegeven door vier drummers van N.E.W.S. Maximaal 25 deelnemers, aanmelden kan op www.detamboer.nl/news.

Brandweerman Sam live 2+
De bekende RTL Telekids kinderheld Brandweerman Sam komt met een heerlijke show vol humor, dans en muziek naar Hoogeveen. Brandweerman Sam en zijn team staan paraat, want het circus komt naar Piekepolder. Na afloop van de voorstelling is er een Meet & Greet voor alle jonge bezoekers, die worden uitgenodigd om verkleed als brandweerman of circusartiest te komen.
Buiten op het Tamboerplein kan er een kijkje worden genomen in een echte, heuse brandweerwagen.

Kinderen gezocht voor Efteling Sprookjesmusical
De Gelaarsde Kat

19 december
De Efteling en De Tamboer zijn op zoek naar 20 kinderen tussen 6 en 12 jaar die graag acteren, zingen en dansen en mee willen spelen in de Efteling Sprookjesmusical De Gelaarsde Kat. De familiemusical staat op zaterdagmiddag 27 januari om 16.00 en 19.00 uur in De Tamboer tijdens het Nationaal Theaterweekend. Samen met een swingende cast worden alle kattenstreken uit de kast gehaald.

Het verhaal
In de sprookjeswereld raakt een kat bevriend met een arme molenaarszoon. De kat belooft de jongen alles wat hij zich maar kan wensen. In ruil daarvoor wil hij slechts kleding en leren laarzen. Maar komt de kat zijn belofte wel na? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Aanmelden
Jongens en meisjes tussen 6 en 12 jaar, met een minimale lengte en kledingmaat van 122 en maximale lengte en kledingmaat van 152, kunnen zich vóór vrijdag 5 januari 2018 aanmelden via www.detamboer.nl/kat. Iedereen die geselecteerd wordt moet zaterdag 27 januari de hele dag beschikbaar zijn. In de ochtend is er een theaterworkshop waarin de kinderen de scènes leren. ’s Middags speelt ieder geselecteerd kind in beide voorstellingen om 16.00 en 19.00 uur.

“SPLiT. zoekt nieuwe vrijwilligers”

18 december
SPLiT. zoekt nieuwe vrijwilliger(s) om het team te versterken!
Sinds september 2016 draaien ervaringsdeskundigen, ondersteund door Stichting Welzijnswerk, SPLiT: een trefpunt waar iedereen terecht kan die vragen heeft omtrent echtscheiding. De vrijwilligers zijn er voor antwoorden op praktische vragen over o.a. huisvesting en financiën, maar bieden daarnaast tijdens het inloopspreekuur ook een luisterend oor. SPLiT. is er voor vrouwen en mannen.


SPLiT. echtscheidingsspreekuur is één keer per maand geopend op de woensdagochtend en tweewekelijks op de woensdagavond. Op deze dagdelen zijn er twee vrijwilligers aanwezig op locatie d’Olde Bieb, Wielewaal 5.

Wij zoeken een of meer vrijwilligers die feeling hebben met de doelgroep en die beschikken over goede sociale vaardigheden. Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken en je bent bereid om een training te volgen. Tenslotte is het van belang dat je op woensdagochtend beschikbaar bent.
Je gaat meedraaien in een team met enthousiaste collega-vrijwilligers. Je hebt de kans om mee te denken en te helpen bij het doorontwikkelen van dit project. We bieden je goede begeleiding bij je werkzaamheden.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Stichting Welzijnswerk op tel 0528-278855 of stuur een mail naar e.kremer@swwh.nl.

“Kerstrestaurant de Vecht” op 25 en 26 december”

7 december
In de decembermaand is er geen buurtrestaurant op zondag in De Vecht. Maar tijdens 1e en 2e kerstdag is er een kerstdiner waar bezoekers uit de wijk zich voor op kunnen geven. Het is een uitgebreid diner en de kosten zijn €17,50. Het wordt muzikaal ondersteund met live muziek.

Vindt u het gezellig om tijdens de kerstdagen aan te schuiven in De Vecht, meld u zich dan zo spoedig mogelijk aan. De aanvangstijd van het kerstdiner op beide dagen is 12.30 uur. Vanaf 12.00 uur is de binnenkomst met een aperitief. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u voor 18 december contact opnemen met de receptie van het Jannes, locatie de Vecht, tel 200 270.

Sinterklaasmatch Hoogeveense Uitdaging en Weidesteyn

6 december
Bloemenbonnen van Viva Fleur, schilderijen van Delia Bremer, vouchers voor een fotoshoot bij Esther Hardon, chocoladenoten van het Kaaskamertje, een leren portemonnee van Taska en bollen wol van het Klosje, dat waren de prijzen die gewonnen konden worden tijdens de sinterklaasbingo in Weidesteyn. Rob Nicolaï, lid van de matchgroep van de Hoogeveense Uitdaging, heeft ervoor gezorgd dat de bingo eens van andere prijzen werd voorzien.

‘Het was één groot succes’, aldus Ingrid Kremer-Kroesen, activiteitenbegeleider bij Treant Zorggroep. ‘De bewoners en cliënten vonden de bingo geweldig en de prijzen werden erg gewaardeerd. Weer eens iets anders’. Ook Rob Nicolai kijkt positief terug. ‘Voor ons een kleine moeite en de vreugde die het brengt is fantastisch om te zien’.

Hoogeveense uitdaging

De Hoogeveense Uitdaging is eind 2015 opgericht en daagt bedrijven en maatschappelijke organisaties uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen. Door vragen en wensen uit de samenleving inzichtelijk te maken en bedrijven te vragen hier in te voorzien ontstaan matches en samenwerkingen die anders niet zouden ontstaan. En het leuke is: Iedereen kan meedoen. Meer informatie over de Hoogeveense Uitdaging is te vinden op: www.hoogeveenseuitdaging.nl.

Share by: