What the funk

Finale Popsport Drenthe

Kim SturreFotocredit: Sijtze Veldema.

Vier bands en twee singer-songwriters strijden op zondag 8 juli om een plek in de landelijke finale van het coachingsproject Popsport. Dit gebeurt in de Nabershof in Emmen. De finale van de Drentse dj’s is twee dagen eerder in Café Bullseye in Assen.

Popsport is een coachingsprogramma voor jonge getalenteerde muzikanten, bands en dj/ producers. Deelnemers worden in het eerste deel van het traject gecoacht door professionals uit de eigen provincie. Ook volgen de deelnemers een aantal workshops en krijgen ze een fotoshoot aangeboden. Daarnaast treden ze twee keer op voor publiek. Tijdens de laatste presentatie laten de acts zien welke vooruitgang ze geboekt hebben gedurende het traject. De act en dj die het meeste uit het coachingstraject gehaald hebben mogen naar de landelijke finale in Amsterdam.

De deelnemende bands en singer-songwriters zijn Justin Ripassa (Emmen), Kim Sturre (Bovensmilde), The Mash (Klazienaveen) en WhatTheFunk, The Rack Rebles en Indian Rivers uit Assen.
De deelnemende dj’s zijn Remco Slomp (RemQ) uit Nieuw-Amsterdam, Daan Braxhoofden (D-Brax) uit Assen, Thyrza Postma (Thyrza) uit Smilde, Thijs Dahlers (Thyzr) uit Emmen en Robbert Jonkers (Rivers) uit De Wijk.

Vervolgtraject
De dj, band of singer-songwriter krijgt in het vervolgtraject nog eens drie maanden begeleiding door een personal coach. Ook brengen de dj en act, samen met de finalisten uit andere provincies, een dag door in de studio’s van Kytopia in Utrecht. Eind november staat een optreden gepland tijdens het Popsport Eindfestival in de Q-factor in Amsterdam.