Tiplijn: 06 -11560039

dode A37 Hoogeveen

Persoon om het leven gekomen bij verkeersongeval op de A37 bij Hoogeveen.

27 december 2016
Op de A37 bij Hoogeveen Oost is dinsdagavond om even voor half zeven een persoon om het leven gekomen door een verkeersongeval.


Er had eerder een ongeval plaats gevonden met een auto met aanhanger. De politie had een rijbaan afgezet met een politiewagen, zodat een berger zij werk kon doen.

Een personenauto botste enige tijd later tegen de politieauto en de auto met aanhanger. Hierdoor  kwam een persoon om het leven.

De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht.
De A37 is tussen Hoogeveen-Oost en knooppunt Hoogeveen is afgesloten.

Update: politiebericht van 28 december 2016 11:34 uur
Man overleden na ongeval op A37


Hoogeveen - Dinsdagavond is een 43-jarige man uit Hoogeveen om het leven gekomen bij een aanrijding op de A37 bij Hoogeveen.

Aan het einde van de middag raakte een 82-jarige bestuurder van een personenauto met aanhangwagen uit Marienheem betrokken bij een eenzijdig ongeval. Het voertuig sloeg over de kop en belandde in de berm. De politie had een afzetting gecreëerd zodat de berger zijn werk kon doen. Op dat moment kwam er een andere bestuurder aanrijden, een 50–jarige man uit Elim. Deze botste tegen de politieauto in kwam vervolgens in botsing met de auto waaraan de aanhanger gekoppeld was. Daar raakte hij de 43-jarige man die bij de auto stond en deze man is ter plaatse overleden. De man uit Hoogeveen was de bestuurder van de auto met aanhanger te hulp geschoten nadat er contact was geweest over de aanrijding. De 50-jarige bestuurder uit Elim is aanspreekbaar, met onbekend letsel, naar het ziekenhuis gebracht. Van de man is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er sprake is van alcohol- en/of drugsgebruik. De man zal als verdachte worden gehoord over de toedracht.
Share by: