Tiplijn: 06-38 45 47 40

Politieberichten Drenthe

Politieberichten Drenthe

Politieberichten Drenthe van zondag 23 juli


Man met 47kg XTC-pillen aangehouden

Assen - De politie heeft zaterdagavond 22 juli tijdens een controle in een bestelbus op de snelweg A28 ter hoogte van Assen 47kg aan XTC-pillen aangetroffen. De 31-jarige bestuurder uit Groningen is aangehouden op verdenking van drugsbezit. De drugs en de bestelbus zijn in beslag genomen.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen de bestelbus rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Bij controle van het voertuig troffen ze de hoeveelheid pillen aan. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst en bestemming van de drugs. De verdachte Groninger is in verzekering gegaan en wordt maandag verder gehoord.
Dienst Infrastructuur

De Dienst Infrastructuur richt zich op het bestrijden van criminaliteit op de vervoersstromen op de hoofdinfrastructuur: op de snelweg, het water, het spoor en in de lucht.

Het aantal pillen is bij het maken van dit bericht nog niet bekend.

Politieberichten Drenthe van zaterdag 22 juli

Vrouw zwaar gewond door eenzijdig ongeval

Holsloot - Vrijdagmiddag is een 57-jarige vrouw uit Veenoord zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval.

De vrouw is door nog onbekende reden op de Schimmelarij tegen een boom gereden. De vrouw heeft even licht bekneld gezet, maar kon snel bevrijd worden. Zij is met de traumaheli naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.

Politieberichten Drenthe van vrijdag 21 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van donderdag 20 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van woensdag 19 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van dinsdag 18 juli

Politie waarschuwt voor inbraken tijdens vakantie

Zuid-West Drenthe (gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en Beilen) - De vakantieperiode staat weer voor de deur en ervaring leert dat we dan extra alert moeten zijn op inbrekers. Vooral bij woningen waar recent een caravan op de oprit heeft gestaan of waarvan de bewoners zichtbaar op vakantie zijn. Het valt ook op dat woningen in de buurt van snelwegen in trek zijn bij inbrekers. Reden voor de politie in Zuid-West Drenthe om extra te surveilleren en te controleren, daarnaast kunt u zelf ook veel doen om de kans op inbraak in uw woning te verkleinen.
Agenten schijnen met zaklamp achter tuinhek ivm controle woninginbraak

Wat doet de politie?
Tijdens de surveillance hebben wij meer aandacht voor locaties waar veel wordt ingebroken. We houden ook extra controles op verschillende tijdstippen. Wijkagenten staan in contact met buurtbewoners en wisselen daardoor sneller informatie uit. Ook houden wij samen met verschillende gemeenten uit Zuid-West Drenthe preventieacties.

Hoe verkleint u de kans op een woninginbraak?
Met eenvoudige maatregelen verkleint u de kans dat u slachtoffer wordt van woninginbraak. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat bovendien een bewoonde indruk achter en laat alle verlichting die u normaal ook in uw woning aan heeft branden bij uw afwezigheid. Zorg daarnaast voor een bewoonde indruk van uw huis wanneer u niet thuis bent en let op waar en hoe lang u uw caravan vlak voor de vakantie parkeert. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en tablets in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablets om deze bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren.

Op de website www.keurmerkveiligwonen.nl/consument leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar www.123inbraakcheck.nl en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen. Registreer uw goederen, dit maakt het makkelijker uw spullen op te sporen en aangetroffen spullen terug te bezorgen.

Meld een verdachte situatie direct via 112
U ziet iemand in uw buurt die met veel belangstelling bij verschillende huizen naar binnen kijkt. Die persoon loopt even weg, komt weer terug, maakt een rondje om het huis. Een beetje raar, maar misschien is het wel gewoon een schilder die een offerte wil maken? U voelt dat het niet klopt. Ook als u twijfelt, belt u de politie op 112. Want de politie komt liever een keer te veel dan te weinig. De 112-alarmcentrale beoordeelt of de politie naar de melding toegaat. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen. Wist u dat de politie 80% van de woninginbraken oplost dankzij oplettendheid van buren. Sterker nog, het kan het verschil maken tussen een aanhouding op heterdaad en een misdrijf zoals je ook in deze film kunt zien. Folder ‘ Wat is verdacht gedrag?

Politieberichten Drenthe van maandag 17 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van zondag 16 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van zaterdag 15 juli

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van vrijdag 14 juli

Partij softdrugs in beslag genomen dankzij alerte getuige

Assen - De politie heeft donderdagochtend dankzij een alerte getuige een partij softdrugs in beslag genomen van zo’n 12 kilo. Tevens werden vijf verdachten aangehouden. Vier van hen zitten nog vast.
Hennep aangetroffen op zolder

Bij een woning in de wijk Peelo zag een buutbewoner een aantal verdachte personen rondhangen. Toen ze met tassen in en uit de woning liepen, besloot de getuigen om de politie via 112 te waarschuwen. Twee van hen waren inmiddels vertrokken in een auto. Het type auto en het kenteken werd eveneens door de getuige doorgegeven. Surveillerende agenten waren snel in de wijk en zagen de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en agenten gingen met het duo in gesprek. Al snel roken ze een zeer sterke henneplucht. In de auto werd zo’n12 kilo aan hennep aangetroffen. De twee Duitse inzittenden van 24 en 25 jaar werden aangehouden. De auto en de drugs werden in beslag genomen. Vervolgens gingen agenten naar de betreffende woning waar de getuige de mannen in de weer had gezien met tassen. Ook hier werden nog eens drie aanhoudingen verricht. Het ging om een 26-jarige inwoner van Assen, een 29-jarige inwoner van Westerbork en de eigenaresse van de woning. Die laatste werd al snel weer vrij gelaten.  De overige vier werden voor nader onderzoek ingesloten.

De politieberichten worden, indien beschikbaar, doorlopend aangevuld met de nieuwste berichten.
Share by: