Tiplijn: 06 -11560039

Politieberichten Drenthe

Politieberichten Drenthe

Politieberichten Drenthe van vrijdag 13 oktober

Vandaag zijn er nog geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van donderdag 12 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van woensdag 11 oktober

Man zwaar gewond door steekincident

Hoogeveen - Een 19-jarige inwoner van Hoogeveen is dinsdagavond op het plein voor het treinstation in zijn woonplaats na een ruzie neergestoken. De man raakte daarbij zwaar gewond. Agenten konden niet veel later in een stilstaande trein op het station in Meppel twee verdachten aanhouden.
 
Eerste hulp
Surveillerende agenten kregen een melding dat bij het station iemand zou zijn neergestoken. Omstanders verleenden eerste hulp. Dit werd al snel door het personeel van de ambulancedienst overgenomen. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en werd vervolgens per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Onderzoek
Door de politie werd direct een onderzoek gestart. Daarbij werd gesproken met betrokkenen en getuigen. Ook werd sporenonderzoek verricht. Al snel kwam zicht op twee verdachten. Dit duo was inmiddels met de trein richting Meppel vertrokken.  Meerdere agenten gingen naar het station van Meppel en in de betreffende trein werden twee inwoners van de stad Groningen van 18 en 21 jaar aangehouden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk.

Politieberichten Drenthe van dinsdag 10 oktober.

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van maandag 9 oktober.

Verdachte nadat hij agent probeerde te wurgen neergeschoten

Ees - De politie heeft zondagavond 8 oktober een 34-jarige man uit Emmen in zijn been geschoten nadat hij had geprobeerd een agent te wurgen. Een 30-jarige man uit Emmen is aangehouden omdat hij de aanhouding belemmerde.

Bij de politie kwam rond 22:20 uur een melding binnen dat de bestuurder van een personenauto vreemd rijgedrag vertoonde en mogelijk onder invloed reed van alcohol. Agenten troffen de bewuste auto aan op de Odoornerstraat in Ees. Van de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. De bestuurder werd hierop aangehouden. De verdachte wilde niet meewerken aan zijn aanhouding. Een van de twee andere inzittenden van de auto, de 30-jarige Emmenaar, probeerde samen met de bestuurder de aanhouding te voorkomen. Het door hen ingezette fysieke geweld hield aan ondanks het gebruik van de wapenstok en peperspray. Tijdens een worsteling tussen de 34-jarige verdachte en een van de twee agenten kwamen beide op de grond terecht waarop de verdachte de agent probeerde te wurgen. Nadat een waarschuwingsschot om het geweld te stoppen geen effect had is er door een van de twee politieagenten gericht geschoten op die verdachte. De verdachte werd hierbij in zijn been geraakt en staakte hierop zijn verzet. De verdachte is met een ambulance, buiten levensgevaar, overgebracht naar een ziekenhuis. De tweede verdachte, de 30-jarige man, werd na zijn aanhouding overgebracht naar het cellencomplex.

Schieten door de politie
Agenten komen geregeld in situaties waarin geweld gebruikt moet worden. Bijvoorbeeld bij een ruzie, een vluchtende verdachte of wanneer een persoon iemand anders iets wil aandoen. Soms is het geweld gericht op de agent zelf. Agenten worden getraind om met al deze situaties om te kunnen gaan en zo nodig hun wapenstok, pepperspray of vuurwapen te gebruiken.

Wat gebeurt er na een schietincident?
Wanneer een agent zijn wapen gebruikt heeft, en door politievuur letsel ontstaan is, volgt een onderzoek door de Rijksrecherche. In alle andere gevallen waarin geweld door de politie gebruikt is, volgt een geweldrapportage en zo nodig een intern onderzoek.

De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie. Door de onafhankelijke positie kan zij objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik rechtmatig was.

Politieberichten Drenthe van zondag 8 oktober.

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd. 

Politieberichten Drenthe van zaterdag 7 oktober

Motorrijder omgekomen bij ernstig verkeersongeval

Hoogeveen - Een 72-jarige motorrijder uit Barneveld is vrijdagmiddag om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de A28 bij Hoogeveen.

De motorrijder verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur waarna een aanrijding volgde met een 55-jarige automobilist uit Drachten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De politie doet nader onderzoek en maakt een registratie van het ongeval.

Politieberichten Drenthe van vrijdag 6 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van donderdag 5 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van woensdag 4 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van dinsdag 3 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van maandag 2 oktober

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van zondag 1 oktober

Meerdere aanhoudingen bij grote verkeerscontrole A270

Nuenen - Wij hielden in de nacht van 30 september op 1 oktober een gezamenlijke verkeerscontrole met de Douane en de Belastingdienst aan de A270 in Nuenen met ondersteuning van onder meer Rijkswaterstaat. Openstaande belastingschulden werden geïnd, automobilisten met teveel drank liepen tegen de lamp en ook hielden we een drietal personen aan.

De controle vond plaats op de parkeerplaats Vaarle aan de A270 tussen zaterdag 22.30 en  zondag 3.00 uur. Alle verkeer dat van Eindhoven naar Helmond reed werd gecontroleerd. Tijdens de controle werden acht automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij drie personen werd een bloedproef afgenomen. Het hoogst gemeten promillage was ruim 1,15. Ook moest een automobilist zijn rijbewijs bij ons achterlaten omdat hij meer dan 50 kilometer te hard reed over de A270. Een 57-jarige vrouw uit Schijndel bleek achter het stuur te zitten terwijl haar rijbewijs ingevorderd was. Ook had zij nog ruim 1200 euro aan boetes openstaan en een belastingschuld van 2.000 euro. Hierop is beslag gelegd op haar auto en wordt een proces-verbaal opgemaakt tegen haar. Verder werden diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het zich niet kunnen identificeren, te hard rijden, een verlopen APK en onvoldoende profiel op de banden.
Aanhoudingen

Tijdens de controle hielden we een 36-jarige automobilist uit Beilen aan nadat wij in zijn auto een jerrycan en diverse flessen met mogelijk chemicaliën aantroffen. We houden er rekening mee dat deze gebruikt kunnen worden voor de productie van drugs en doen hier verder onderzoek naar. Zijn auto met daarin de aangetroffen spullen werd dan ook in beslag genomen en de man zit vast. Een 23-jarige Helmonder werd betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Bij hem werd een drugstest afgenomen nadat in zijn auto een blokje hasj werd gevonden. Ook troffen we een vals briefje van 50 euro in het voertuig aan. We hebben de verdachte vervolgens gevraagd om bloed af te staan voor een drugstest, deze wordt opgestuurd naar het NFI. Ook de auto waarin deze man reed is in beslag genomen voor verder onderzoek. Een drugshond van de Douane speurde in een auto nog een verdachte bijrijder op die harddrugs bij zich had. Het ging om een zakje wit poeder en een zakje met witgele brokjes. De 36-jarige Eindhovenaar werd hierop aangehouden.

Belastingschulden
De Belastingdienst inde tijdens de controle een bedrag van ruim 22.000 euro en legde beslag op zes auto’s vanwege openstaande belastingschulden.

Politieberichten Drenthe van zaterdag 30 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van vrijdag 29 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van donderdag 28 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van woensdag 27 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van dinsdag 26 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van maandag 25 september

Automobilist ernstig gewond na eenzijdig ongeval

Oosterhesselen - Een 50-jarige automobilist uit Coevorden is zondagmorgen ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Oosterhesselen.

De man zag op de N854 een bocht over het hoofd en reed rechtdoor. Het voertuig waarin hij reed kwam tegen een boom tot stilstand. Op het moment van het ongeval was het mistig. Het slachtoffer is met diverse ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Politieberichten Drenthe van zondag 24 september

Politie onderzoekt dood 18-jarige vrouw

Spier - De politie heeft vanmiddag aan De Steegde in een sloot naast de weg het lichaam gevonden van een 18-jarige vrouw uit Pesse. Ze was eerder op de dag als vermist opgegeven door familie nadat ze afgelopen nacht niet thuis was gekomen.
 
Kort na het aantreffen kon ze worden geïdentificeerd. Intussen is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Op de vindplaats is een sporenonderzoek verricht. In de loop van de middag heeft zich een automobilist bij de politie gemeld, een 24-jarige inwoner van Ruinerwold. Hij meldde dat hij in de omgeving waar het lichaam is gevonden afgelopen nacht op deze weg ‘iets had geraakt’ met zijn auto. De man is aangehouden en zijn voertuig is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht.

Dode en vier gewonden bij frontale aanrijding

Westerbork - Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de N381 is zondagnacht een 24-jarige man uit Harkema om het leven gekomen.

Hij reed rond kwart over één vanuit de richting Beilen in de richting van Emmen en botste frontaal op een tegemoetkomende auto met vier inzittenden. Deze raakten alle vier gewond en zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Het ongeluk is vermoedelijk ontstaan doordat de man uit Harkema op de linkerweghelft reed. De andere bestuurder, een 60-jarige man uit Hoogersmilde, kon hem niet ontwijken. De drie inzittenden komen ook uit Hoogersmilde. De N381 is  tot aan de ochtend afgesloten geweest in verband met de afhandeling van dit ongeval.

Politie houdt zakkenrollers aan

Zwolle - Agenten hielden op zondag 24 september op de Grote Markt een 32-jarige man uit Hoogeveen en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan.

De twee worden ervan verdachte dat ze korte tijd daarvoor iemand beroofden bij de Kamperpoortenbrug. Door snel de informatie te delen en gebruik te maken van camerabeelden in de binnenstad kon de politie de twee snel traceren.

Surveillerende agenten in de binnenstad werden rond 1.00 uur aangesproken door het slachtoffer, een 21-jarige man uit Nieuwleusen. Hij verklaarde dat twee mannen hem korte tijd daarvoor hadden beroofd van zijn portemonnee. De twee lieten hem struikelen en stalen daarbij zijn portemonnee.

De agenten gaven direct het signalement door aan hun collega’s. Op camerabeelden waren de twee verdachten te zien. Op basis hiervan en informatie van andere surveillerende agenten werd vastgesteld dat de twee richting de Grote Markt waren gelopen. Daar werden ze gezien door agenten en aangehouden. De twee zijn ingesloten voor onderzoek.

Politieberichten Drenthe van zaterdag 23 september

Vandaag zijn er nog geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van vrijdag 22 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van donderdag 21 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van woensdag 20 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van dinsdag 19 september

Dodelijk verkeersongeval

Dwingeloo - Bij een ongeval op de N855 is dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Havelte om het leven gekomen.
Hij reed rond 17.00 uur met een bestelbus over de N855 ter hoogte van Dwingeloo. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en botste tegen een boom. De man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Politieberichten Drenthe van maandag 18 september

Vandaag zijn er geen berichten door de politie gepubliceerd.

Politieberichten Drenthe van zondag 17 september

Drie aanhoudingen na vechtpartij in AZC

Hoogeveen - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag na een vechtpartij in het AZC aan de Kinholtsweg drie mannen, 29, 24 en 22 jaar oud en woonachtig in het AZC aangehouden. Een vierde man (22 jaar) die ook bij het incident betrokken was wordt op een later moment aangehouden.

De hulp van de politie werd ingeroepen nadat  de vechtersbazen elkaar gestoken en geslagen hadden. Alle vier de mannen moesten naar het ziekenhuis voor behandeling van hun verwondingen. De ernst van het letsel is niet bekend. Agenten hebben steekwapens in beslag genomen. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

19-jarige omgekomen bij scooterongeval


Emmen - Een 19-jarige jongeman uit Emmen is zondagochtend om het leven gekomen nadat hij en een 16-jarige plaatsgenote met de scooter door onbekende oorzaak tegen een boom op de Bargermeerweg reden.

De 16-jarige werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige die over de Bargermeerweg reed zag de brommer, de jongen en het meisje liggen en waarschuwde direct de hulpdiensten. Het is nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeval is geweest of wie er heeft gereden. De dienst Verkeersongevallen Analyse van de politie doet daar onderzoek naar.
Share by: